Ageing & Health

Gezond ouder worden kan op een heel innovatieve manier. Zorgrobots bijvoorbeeld doen hun intrede in woonzorgcentra. Maar u zou er versteld van staan in welke mate nieuwe technologie bijdraagt tot de ‘leefbaarheid’ van mensen en zorgsystemen.

Energy & Climate

Klimaatdoelstellingen kunnen enkel bereikt worden met een geïntegreerd klimaat- en energiebeleid. Beide thema’s vullen elkaar perfect aan en zorgen voor inspirerende voorbeelden in deze sessie.

Free Time & New Media

Smartphones, e-readers, second screens (simultaan gebruik van twee schermen) en andere mediagenieke tools zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Veranderen ze onze vrijetijdsbeleving? U mag tweemaal raden.

Digital as a cross-cutting innovation force

De digitalisering werkt als een innovatieve kracht dwars door alle bedrijven, sectoren, domeinen en bevoegdheden. De verzekering, banking en ‘fintech’ mogen dan wel sterke drivers zijn, de digitalisering overstijgt alle grenzen.

Mobility & Urbanisation

Hoe pendelt u binnenkort naar het werk? Stedelijke mobiliteit zit vandaag in een innovatieve groeispurt. Wat gisteren nog sciencefiction leek, wordt vandaag rijpe technologie.

Tasty & Healthy Food

Voeding is meer dan een basisbehoefte. Veel meer dan vroeger is voeding vandaag fundamenteel voor het totale welzijn van de mens, de maatschappij. Innovaties in de hele keten – van kiem tot eindproduct – maken het voedsel uiterst gezond. En lekker bovendien!