Tasty & Healthy Food

Voeding is meer dan een basisbehoefte. Veel meer dan vroeger is voeding vandaag fundamenteel voor het totale welzijn van de mens, de maatschappij. Zo vervaagt de grens tussen voeding en gezondheid (lees healthcare) en groeit de R&D in beide domeinen steeds dichter naar elkaar. Wat we vandaag nog als een pil moeten slikken, zit morgen misschien verwerkt in een energiereep. Om maar één voorbeeld te geven. Gezonde voeding is bovendien meer dan enkel goed voor het lichaam. Het kan – en is – ook innovatief zijn en lekker tegelijk!

Die innovatie vinden we trouwens terug in de hele voedingsketen. Van de boer die de vruchtbaarheid van zijn akkers nauwgezet monitort tot het eindproduct, in casu chocolade, dat op de markt wordt gebracht en in alle omstandigheden en vormen aantrekkelijk en lekker moet blijven voor de eindconsument.

15:45 Aanvang van de sessie

Moderator Annelies Van Herck (VRT)

Inleiding door Nadia Lapage (FEVIA)

Voorstelling innovatiecases

  1. 3D Foodprinting - Smart Gastronomy Lab met Gaëtan Richard, Scientific Manager
  2. Ovyta - Omega 3 verrijkte eieren - Lodewijckx Group met Peter Coucke, R&D verantwoordelijke
  3. Puratos - met Filip Arnaut, R&D Director GRS Lab

Paneldebat met stakeholders

  • Leo Borms - Vitaline
  • Inge Arents - Flanders Food
  • Pierre Leonard -  Kabinet Jean-Claude Marcourt, Waals minister van Economie, Industrie, Innovatie, Digitale technologie, Hoger Onderwijs, Onderzoek en Media
  • Nadia Lapage - FEVIA
  • Gaëtan Richard - Smart Gastronomy Lab

Q&A met alle aanwezigen

17:00 Einde sessie

Terug naar GET INSPIRED overzicht