Voeding is meer dan een basisbehoefte. Veel meer dan vroeger is voeding vandaag fundamenteel voor het totale welzijn van de mens, de maatschappij. Zo vervaagt de grens tussen voeding en gezondheid (lees healthcare) en groeit de R&D in beide domeinen steeds dichter naar elkaar. Wat we vandaag nog als een pil moeten slikken, zit morgen misschien verwerkt in een energiereep. Om maar één voorbeeld te geven. Gezonde voeding is bovendien meer dan enkel goed voor het lichaam. Het kan – en is – ook innovatief zijn en lekker tegelijk!
Die innovatie vinden we trouwens terug in de hele voedingsketen. Van de boer die de vruchtbaarheid van zijn akkers nauwgezet monitort tot het eindproduct, in casu chocolade, dat op de markt wordt gebracht en in alle omstandigheden en vormen aantrekkelijk en lekker moet blijven voor de eindconsument.
15:45 Aanvang van de sessie
Moderator Annelies Van Herck (VRT)
Inleiding door Nadia Lapage (FEVIA)
Voorstelling innovatiecases
Paneldebat met stakeholders
Q&A met alle aanwezigen
17:00 Einde sessie